Szarlotka

Składniki:

  • puttygen download , Arial, sans-serif;”>CIASTO

  • 4 szklanki mąki

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 3/4 kostki margaryny

  • 1 szklanka cukru

  • Putty portable download heise , Arial, sans-serif;”>1 cukier waniliowy

  • 2 całe jajka + 2 żółtka

  • 3 łyżki kwaśnej śmietany


  • NADZIENIE Z JABŁEK

  • 2 kg jabłek

  • 1 cukier waniliowy

  • 1 łyżka bułki tartej

Przepis na ciasto:

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, całe jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki.

Przepis na nadzienie z jabłek:

Aloha enterprise portal xv6800.html , Arial, sans-serif;”>Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko odcisnąć sok i wymieszać z bułką tartą i cukrem waniliowym.

Ułożenie ciasta:

Połowę ciasta rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem dużą blachę. Wyłożyć starte jabłka. Przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem, ponakłuwać widelcem. Piec 45 minut w 200 stopniach C. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem. Szarlotka gotowa – smacznego.

0 comments on “SzarlotkaAdd yours →

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *